Studiu: mancarea gatita inseamna viata mai lunga

Gospodinele care evita sa foloseasca aragazul si cuptorul, preferand produsele semipreparate din magazine, ar trebui sa ia in considerare faptul ca o bucatarie nefolosita ar putea insemna o viata mai scurta.

O echipa de cercetatori din Taiwan si Australia a facut, pe durata a zece ani, un studiu ce a cuprins 1.888 de barbati si femei cu varste peste 65 de ani, din Taiwan.

Au fost cuprinse elemente referitoare la stilul de viata, obiceiurile alimentare, din gospodarie, de la cumparaturi, despre dieta, educatie, despre mijlocul de transport folosit si fumat.

Initial, 43 la suta dintre participanti nu gatisera niciodata, 17 procente gateau o data sau de doua ori pe saptamana, 9 procente gateau de trei pana la cinci ori pe saptamana, iar 31 la suta gateau de cinci sau mai multe ori pe saptamana.

Studiul a demonstrat ca oamenii care gatesc de cel putin cinci ori pe saptamana au 47 la suta mai multe sanse sa isi prelungeasca viata.

“Este clar ca gatitul este un obicei sanatos. Isi merita locul in educatia pe termen lung, in politicile privind sanatatea publica sau in urbanism”, a declarat pntru The Huffington Post profesorul Mark Wahlqvist.

In acceasi ecuatie conteaza pentru prelungirea sperantei de viata cumparaturile facute la piata, utilizarea transportului public dar si absenta fumatului.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Studiu: mancarea gatita inseamna viata mai lunga”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole