Secretul frumusetii braziliencelor: “dieta e saúde”, regimul sanatos

Frumusetea femeilor din Brazilia e recunoscuta in toata lumea. Secretul consta in dieta e saude (regimul sanatos) pe care braziliencele il aplica in viata de zi cu zi.

In ce consta “dieta e saúde”:

Sport

Miscarea face parte din viata cotidiana a femeilor din Brazilia. Sedentarismul este rar intalnit in aceasta tara dar, pentru cei pentru care sportul nu e punctul forte, se recomanda o intrare treptata: exercitiile fizice (fitness,  aerobic, alergare) vor porni de la un nivel scazut, in functie de conditia fizica a fiecaruia, ce vor creste in intensitate la fiecare doua luni.

Eliminarea sucurilor artificiale

Sucurile contin o cantitate mare de zahar ce duce organismul spre obezitate. Se recomanda sucurile naturale, fara indulcitori.

Reducerea grasimilor din alimentatie

Grasimile saturate care cresc colesterolul de tip se regasesc in produsele alimentare de origine animala si sunt legate de bolile cardiovasculare si, prin urmare, trebuie sa fie consumate cu moderatie.

Dulciuri sanatoase

Puteti include în dieta dumneavoastra dulciuri, fara a consuma prajituri si placinte nesanatoase. Opteaza pentru fructe proaspete sau uscate, fructe combinate cu ciocolata neagra, cu lapte de ovaz, miere si scortisoara ori jeleu din fructe.

Apa combate deshidratarea

Apa imbunatateste functionarea intestinului si protejeaza impotriva pietrelor la rinichi prin elimina substantelor care nu sunt necesare pentru organism.

Sare, cat mai putina

O lingurita de sare (5 grame) este recomandata pentru o zi intreaga. Sarea din alimentatie poate fi inlocuita, pentru a da gust mancarii, cu ierburi aromatice.

Evitati prajelile

Alimentele prajite absorb o parte din ulei, ce este introdus apoi in organism. De preferat sunt alte metode, precum fierbere, coacere sau gatire in abur.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Secretul frumusetii braziliencelor: “dieta e saúde”, regimul sanatos”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole