Daca tii la sanatatea ta, n-ar fi rau sa te ghidezi dupa principiul “esti ceea ce mananci!” Pentru asta, nu trebuie sa iti scape informatii despre alimente, ce se vor dovedi utile in momentul in care iti faci aprovizionarea.
Laptele contine vitamina D si calciu si este un excelent intaritor al sistemului osos. Iodul din lapte ajuta la buna functionare a glandei tiroide. Vitaminele B2 si B12 protejeaza functiile cardiovasculare.
Somonul este bogat in omega-3, iar pastravul, somonul si heringul te ajuta sa iti pastrezi elasticitatea tenului.
Cartofii sunt bogati in beta-caroten si in vitamina A.
Pepenele este o pretioasa sursa de aminoacizi si vitamine (A, B6, C), ce detin un rol deosebit de important in diviziunea celulara, cicatrizarea ranilor si indepartarea amoniacului din organism. Consumand pepene sau mango, corpul tau va fi ferit de razele nocive ale soarelui
Citricele – Orice aliment bogat in vitamina C, precum kiwi, portocala sau grapefruitul, constituie arma secreta in frumusetea pielii tale. Vitamina C stimuleaza productia naturala de colagen.
Ciocolata neagra aduce numeroase beneficii pentru sanatate, in cantitati ponderate. Specialistii recomanda consumul de ciocolata neagra, o sursa bogata in flavanolii care iti mentin pielea hidratata si catifelata.
Iaurtul este un aliment miraculos, potrivit nutritionistei Paula Simpson. Pe langa faptul ca iti face tenul sa straluceasca, iaurtul este o sursa de proteine si un stimulant al metabolismului.
Brocoli este o leguma bogata in vitaminele B3 si B5, vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, zing, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor si o multime de fibre.
Printre cele mai sanatoase alimente sunt semintele si nucile, ce contin nutrienti care cresc imunitatea si vitamina E, care imbunatateste aspectul pielii, eliminand efentualele probleme cu care te confrunti (inclusive acnee, psoriazis, etc).
Avocado contine carotenoizi, e bogat in vitamina E si potasiu, contine si fibre, are si antioxidanti. Consumul regulat si moderat de avocado duce la scaderea colesterolului din sange.
Merele sunt o sursa excelenta de fibre. Ajuta la reglarea colestorulului si contin multa vitamina C. Tine minte!
Migdalele au fibre, proteine, fier, magneziu si vitamine E.
Afinele contin fibre, vitamina C si antioxidanti. Acestea sunt elementele care definesc afinele.
Spanacul contine fier, calciul, magneziul si vitaminele A si C aduc mare beneficii organismului.
Fasolea rosie este bogata in fibre, proteine, cupru, fier, fosfor, magneziu si nenumarate vitamine si minerale.
Cartofi dulci contin multe vitamine (A,B,C si E) si au foarte putin calorii – mai ales daca sunt copti.