Savurate la film sau la o discutie cu prietenii, floricelele de porumb sunt o gustare sanatoasa, propice pentru inima si circulatie.
Cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania au demonstrat ca popcornul contine o cantitate mai mare de antioxidanti (polifenoli) decat fructele sau legumele.
Despre polifenol exista studii referitoare la faptul ca reduce aparitia bolilor de inima si anumitor tipuri de cancer. Totodata, floricelele sunt o sursa importanta de fibre.
Modul in care sunt preparate este important, acestea nu trebuie sa fie “scufundate” in ulei sau sa aiba multa sare.
Floricele de porumb pot fi preparate usor la cuptorul cu microunde, dar motoda prezinta si dezavantaje, datorita compusilor utilizati ce pot provoca diferite boli pulmonare, ale sistemului imunitar, dar si aparitia cancerului hepatic, testicular si pancreatic.
Idei de preparare a popcornului:
– se prajeste in ulei de masline si se presara cu parmezan ras si piper negru
– se condimenteaza cu chili si sare de mare
– se presara ciocolata neagra si scortisoara