Erythritol, un alt fel de zahar

Erythritolul este un indulcitor aprobat pentru consum in SUA si multe alte tari din lume, ca o alternativa la zahar, inclusiv pentru diabetici. Erythritolul a facut parte din dieta umana de mii de ani, fiind prezent in alimente precum pere, pepeni, struguri si ciuperci dar si in alimente fermentate.

Erythritolul a fost descoperit în 1848 de catre chimistul englez John Stenhouse. La nivel industrial, este produs din glucoza prin fermentare cu drojdie.

Este aproape la fel de dulce ca zaharul de masa insa este aproape non-caloric, nu produce carii dentare si este absorbit foarte bine de organism.

În conformitate cu US Food and Drug Administration (FDA) erythritol-ul are o valoare calorica de 0,2 kilocalorii pe gram (95% mai putin decât zaharul si alti carbohidrati).

Pretul acestui produs este de aproximativ 100lei/kg.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Erythritol, un alt fel de zahar”:
,
Autorul a scris 324 articole