Invelisul corpului uman, pielea, este avanpostul oricui in contactul cu mediul inconjurator. Sanatatea pielii poate fi afectata de multi factori, printre care ereditatea, varsta, clima, poluarea, dieta, nivelul de stres si fluctuatiile hormonale. Pielea are multiple functii, respectiv de aparare, inclusiv impotriva razelor ultraviolete , termoregulatoare (pentru mentinerea unei temperaturi constante a corpului), dar si de rezervor de celule embrionare.
De asemenea, pielea are functia de organ de simt fiind indeplinit de receptorii de durere, de presiune, termoreceptorii, receptorii la întindere si receptorii tactili.
Pentru sanatatea pielii tale trebuie sa tii cont de cateva reguli simple:
1. Hidrateaza-te permanent cu multa apa curata, filtrata (cel putin 6-8 pahare pe zi). Dimineata bea un pahar de apa calda sau ceai.
2. Dieta trebuie sa contina suficiente fibre ce regleaza tractul intestinal si intensifica eliminarea reziduurilor din organism.
3. Fa apel la antioxidanti (ce ajuta la incetinirea procesului de imbatranire celulara) si la acizii grasi esentiali ( din cereale integrale, seminte, nuci, legume cu frunze de culoare verde-inchis, uleiuri presate la rece si peste gras).
4. Evitati consumul de cafea si alcool in exces, acestea ducand la eliminarea lichidelor, respectiv a umiditatii din organism.
5. Renuntati la sarea de bucatarie, ce confera pielii un aspect umflat, pufos.
6. De cate ori va permite timpul aplicati pe fata (sau pe orice alta parte a corpului) miere timp de aproximativ 30 de minute.
Veti fi uimiti de rezultate ale acestor metode simple. Pielea va ramane catifelata, moale, tanara si bine hranita.