Broccoli – este sarac in calorii, insa contine antioxidanti, fibre si fitonutrienti. Continutul energetic e de 24 kcal per 100g. Broccoli este bogat in betacaroten si vitamina C. Se consuma crud, in salate, sau gatit, prin fierbere. Contine fibre ce ar putea preveni aparitia cancerului, a bolilor cardiovasculare si diabetului. Daca e fiert prea mult, va pierde o parte din vitamine si minerale si va deveni mai neplacut la gust.
Avocado – se consuma de obicei crud, in salate, asigurand din abundenta energie si fibre, datorita continutului de carbohidrati. Confera energie si prin continutul crescut de lipide si grasimi. Avocado contine acizi grasi mononesaturati, vitaminele B6, A, C, acid folic, potasiu, magneziu, cupru, niacina, fier si zinc.
Afinele ocupa un loc de frunte din punct de vedere terapeutic. Contribuie la mentinerea sanatatii ochilor, in special la ameliorarea vederii nocturne. Contin vitamina C, potasiu, sodiu, fibre si substante fitochimice cu rol in promovarea sanatatii. Sursa importanta de flavonoide, afinele au un posibil rol in prevenirea cancerului, asterosclerozei si a bolilor cardiovasculare. Valoare energetica este de 56 kcal pentru 100 g.
Spanacul este popular pentru continutul crescut de vitamiele C si A, in timp ce prin fierbere este bogat in vitamina A, riboflavina (vitamina B2), vitamina B6, vitamina C, potasiu, fier si magneziu. Desi e bogat in fier si calciu, absortia acestor elemente e redusa considerabil de continutul crescut de acid oxalic. Studiile arata ca organismul utilizeaza aproximativ 50% din calciul continut in brocolli si doar 5% din spanac.
Cartoful dulce contine carbohidrati, vitaminele A, C, B6, potasiu si fibre si are un continut energetic si nutritiv crescut. Are un indice glicemic mediu, spre deosebire de cartofii normali, care au un indice glicemic ridicat.