Proprietatile unice ale mierii in combinatie cu masajul ajuta la eliminarea celulitei, imbunatatirea circulatiei sangvine la nivelul pielii si muschilor, restabilirea tonusului muscular, hranirea tesuturilor cu oxigen si nutrimente.
Mierea absoarbe toxinele si elimina impuritatile, iar masajul cu miere ajuta la reducerea greutatii corporale si eliminarea imperfectiunilor pielii.
Astfel, pielea devine mai catifelata, mai elastica si mai matasoasa. Acumularile de grasimi, aspectul de piele lasata sau celulita se pot indeparta cu un astfel de masaj.
Masajul cu miere este si un tratament preventiv impotriva durerilor de cap, insomniei, extenuarii fizice si intelectuale, bolilor psihosomatice si slabirii imunitatii.
Mierea folosita in masaj trebuie sa fie o miere vie. Se poate combina cu uleiuri aromatice naturale 100%. O sesiune de masaj cu miere este formata din 12-15 sedinte, ce se fac in zile alternative, pentru ca pielea sa aiba timp sa respire si sa se regenereze. La inceput, mierea umple porii, apoi este eliminata.
Masajul cu miere poate incepe cu zonele cu probleme, apoi se continua pe tot corpul. Pentru zonele cu probleme, masajul cu miere dureaza intre 15 si 20 de minute, iar cel general, ce include tot corpul, aproximativ o ora.
Dupa finalizarea masajului, mierea se spala cu apa calduta, iar zonele masate sunt hidratate cu ajutorul unei creme naturale. Fiecare astfel de sedinta de masaj cu miere va reduce volumul corpului cu circa 2-3 cm.
Pentru vergeturi si celulita se fac masaje cu miere poliflora de munte, de levanda, citrice sau de tei, amestecata cu 1% laptisor de matca.