Vinul are beneficii pentru sanatate in plus fata de alte bauturi alcoolice?

Este unanim acceptat ca 1-2 pahare de vin pe zi aduc un plus de sanatate.

Explicatia promovata este ca vinul contine antioxidanti, in special resveratrolul – care este gasit in samburii si pielita strugurilor.

Importanta antioxidantilor este recunoscuta de mult – ei lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora.

In plus, vinul ridica nivelul de HDL colesterol. Pentru cei care nu stiu, colesterorul HDL este o fractiune a colesterolului sangvin, transportata de catre lipoproteine. Cantitatea de cholesterol HDL nu trebuie sa fie mai mica de 1 milimol, adica 0,4 grame, la litru. Cu cat nivelul lui este mai ridicat, cu atat riscul de boala coronariana este mai scazut.

Nutritionista Alannah DiBona confirma efectul comun al vinului si altor bauturi pentru a imbunatati acest parametru: “Atat vinul cat si berea, lichiorul sau orice alt tip de alcool in doze moderate ajuta organismul sa ridice nivelul de HDL, protejand astfel inima si reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ori atacuri de cord”.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Vinul are beneficii pentru sanatate in plus fata de alte bauturi alcoolice?”:
,
Autorul a scris 324 articole