Conceptul de hrana vie (raw food) se bazeaza pe consumul alimentelor de origine vegetala, carora focul nu le altereaza calitatile nutritionale.
Gatitul fara foc ajuta la prevenirea diverselor afectiuni, te ajuta sa slabesti, concomitent cu intarirea sistemului imunitar si pastrarea unui excelent tonus fizic si psihic.
Alimentele gatite fara foc sunt usor digerate de organism, datorita complexului de enzime, iar corpul se va detoxifia si va beneficia de toate vitaminele si substantele nutritive.
Alimentele pe care se preteaza cel mai bine pentru alimentatia fara foc sunt rosiile, castravetii, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul, varza, sfecla, salata verde, conopida, ardeiul, ceapa, usturoiul, iaurtul, mierea, fructele, cerealele, semintele sau germenii de legume sau cereale.
Dintre uleiuri, sunt recomandate cel presat la rece si cel de masline. Daca nu poti renunta la paine, ai voie sa consumi, in cantitati mici, paine graham, de secara sau de seminte.
Pentru ca nu sunt supuse unui tratament termic, iar bacteriile nu sunt astfel distruse, alimentele trebuie sa fie proaspete, foarte bine spalate si pastrate in conditii igienice.