Cand ai pofta de mancare, dar si kilograme în plus, poti tine în frau foamea utilizand cateva trucuri. Nu te vei înfometa si vei putea pierde din greutate.
Sa bei apa pe tot parcursul zilei este o buna idee. Astfel, îti vei reduce substantial apetitul. Mai mult, digestia ta va fi considerabil îmbunatatita in timp.
Legumele verzi sunt si ele excelente pentru normalizarea apetitului culinar.
Îti poti forma un obicei, pe care sa îl respecti, prin a consuma multa apa si a manca o salata de legume verzi seara. Evita sa adaugi ulei si sare.
Fructele pot fi consumate fara frica între mese, atunci cand esti tentat sa „rupi frigiderul”. Acestea sunt bogate în fibre, iar pofta de mancare va disparea imediat.
Supa este excelenta pentru controlul greutatii tale. Ea trebuie sa fie bogata în legume, pentru a oferi organismului cantitatea corespunzatoare de calorii si apa de care are nevoie.
De asemenea, e bine sa tii cont de faptul ca sportul favorizeaza producerea în organism a unei proteine care combate senzatia de foame, reduce apetitul si ne ajuta sa slabim.
Semintele de in, consumate la micul dejun, sunt excelente pentru ca te tin satul pana la ora pranzului. Sunt bogate în fibre si acizi omega 3 si au importante beneficii asupra sanatatii daca sunt consumate regulat.
Anghinarea intensifica arderile si regleaza apetitul. Ceaiul din frunzele plantei stimuleaza procesele digestive si metabolismul, împiedicand depunerea grasimilor. Prima cana se consuma dimineata, dupa micul dejun. Specialistii recomanda ca tratamentul cu anghinare sa se faca progresiv, începand cu cinci-sase linguri în primele cinci-sase zile.
Valeriana reduce instantaneu senzatia de foame, pe langa efectul calmant. Se iau cate 50 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi, înainte de masa.
Mugurii de pin sunt un remediu eficient în reglarea poftei de mancare, datorita uleiului esential alfa pinen din compozitia lor. Planta se poate procura de la magazinele naturiste, iar mugurii cruzi pot fi pastrati multa vreme în frigider.
Pudra de scortisoara are efecte favorabile si asupra gurmanzilor, deoarece tempereaza poftele alimentare si contribuie la scaderea în greutate. Se beau doua cani de ceai de scortisoara pe zi (înainte de masa), preparate dintr-o lingurita rasa de scortisoara pudra si din doua linguri de suc de mere, amestecate într-o cana cu apa fierbinte.
Într-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea „Purdue”, SUA, s-a demonstrat ca ardeiul iute taie pofta de mancare si intensifica arderile. Aceste beneficii se datoreaza capsaicinei, o substanta care-i confera ardeiului gustul iute.