Cum sa evitam pesticidele din alimente

Pesticidele cu care sunt stropite fructele si legumele ajung uneori si in corpul nostru, cu efecte negative in planul sanatatii.

O prima etapa in rezolvarea acestei probleme ar fi alegerea produselor ecologice.

Totusi, de multe ori astfel de produse ecologice nu sunt disponibile. In acest caz, trebuie sa spalam cu multa apa produsele pe care le achizitionam din magazin sau piata.

Nu e o idee rea sa folositi o initial o lingurita de detergent, la patru litri de apa, dupa care acestea se vor clati.

Trebuia sa tineti cont ca invelisul exterior al fructelor si legumelor (coaja) contine cel mai mare procent de pesticide. E bine, asadar, sa eliminam coaja produselor, inainte de consum.

Unele “chimicale” patrund in profunzime, astfel incat aceasta metoda nu garanteaza produse rezidual libere, in toate cazurile.

Alimente cu continut ridicat de pesticide:
capsunile, merele, murele, nectarinele, telina, piersicile, ardeiul gras, spanacul, ciresele, napii, cartofii si strugurii.

La polul opus se afla vegetalele cu cel mai mic continut de pesticide:
ananasul, mango, mazarea, asparagusul, kiwi, varza, ceapa, avocado, porumbul, vinetele, pepenele verde si galben, cartofii dulci si grapefruitul.

Dr. Sport a etichetat articolul ”Cum sa evitam pesticidele din alimente”:
, , ,
Autorul a scris 20 articole