Zicala “esti ceea ce mananci” se poate extinde si in domeniul frumusetii. O serie de alimente va pot pastra ori chiar imbunatati felul cum aratati.
Zincul – fructe de mare, cereale integrale, legume uscate
Zincul asigura hidratarea pielii si productia de colagen, rezultand o piele supla si neteda. De asemenea, zincul ajuta acizii grasi sa furnizeze pielii substantele antiinflamatoare si regleaza productia de sebum. Contin zinc fructele de mare, cerealele integrale si legumele uscate.
Acizii grasi esentiali – peste
Acizii grasi se gasesc in special in peste si favorizeaza fabricarea de substante care ajuta pielea sa lupte împotriva infectiilor. Omega 3 si Omega 6 previn deshidratarea si împiedica evaporarea apei.
Antioxidanti – goji, ceai verde, ciocolata neagra
Antioxidantii protejeaza pielea de radicalii liberi, ce genereaza aparitia ridurilor. Se recomanda ceaiul verde, fructele si legumele de culoare violet (prune sau struguri) sau de culoare rosie. De asemenea, ciocolata neagra ori fructele de goji contin cantitati importante de antioxidanti.
Betacaroten – morcovi, caise si pepeni
Betacarotenul, ce se gaseste in alimentele de culoare portocalie (morcovi, caise si pepeni), da pielii o tenta mai inchisa, asemanatoare ca efect cu cremele autobronzante.