Majoritatea persoanelor care doresc sa slabeasca evita sa consume paine. Aceasta, deoarece painea este considerat un aliment care ingrasa. Mitul este partial adevarat, intrucat exista mai multe feluri de paine care iti pot asigura o senzatie de satietate pentru mult timp si iti pot furniza mai multe substante de care organismul are nevoie.
Cateva exemple:
- Painea integrala de grau. Contine si putine calorii si este si cea mai sanatoasa. Multi producatori adauga si alte ingrediente, care ingrasa, asa ca uitati-va cu atentie pe eticheta inainte de a o cumpara
- Painea din seminte de in. Este o sursa importanta de seleniu, potasiu si mangan. Acesta ofera fibrele necesare zi cu zi, acizi grasi esentiali si fitoestrogeni, care vor imbunatati sanatatea, dar te ajuta sa obtii si o silueta de vis.
- Painea de secara. Ajuta la atenuarea balonarii si mentine senzatia de satietate mai mult timp. In plus, painea de secara contine de patru ori mai multe fibre si cu 20% mai putine calorii decat painea alba.
- Painea din ovaz. Daca vrei sa reduci aportul de carbohidrati, painea de ovaz este o alternativa excelenta, fiind o sursa bogata de carbohidrati buni, care sunt mai lenti de digerat si te mentin mai mult timp satul.
- Painea lui Ezekiel – contine grau, orz, fasole, linte, mei, alac. Aceasta este o sursa bogata de proteine si are 18 aminoacizi, care ajuta foarte bine digestia, creste absorbtia de minerale in organism.