Dieta celor 120 de ani: “Calorie Restriction”

Lucrarea scrisa de catre medicul Roy Walford – “Dieta celor 120 ani: cum sa va dublati lungimea vietii active” (Beyond the 120 Year Diet: How to double your vital years), contine elemente rezultate in urma multor ani de studii, ce demostreaza ca durata vietii poate fi dublata cu o dieta bogata in nutrienti, insa saraca in calorii.

Studiile pe aceasta tema au inceput in 1934, cand cercetatorii Maria Crowell si Clive McCay de la Universitatea Cornell au observat, in urma unor studii, ca hamsterii hraniti cu o dieta calorica redusa drastic isi dublau aproape durata de viata.

Aceste constatari au fost analizate in detaliu in cadrul unor experimente efectuate de Roy Walford si elevul sau, Richard Weindruch.

În 1986, rezultatul studiului a fost prezentat in fata unei comisii medicale, din care rezulta clar ca limitarea aportului de calorii a crescut semnificativ durata lor de viata a animalelor, comparativ cu cele cu o dieta normala.

Dr. Roy Walford (Universitatea din California) a studiat ulterior in detaliu influenta restrictiei calorice asupra diferitelor functii animale si mai ales asupra bolilor cardiovasculare, asupra diabetului, cancerului, bolilor renale, alterarii functiilor cognitivesi sistemului imunitar.

Aplicata la oameni, dieta “Calorie Restriction” cuprinde un continut redus de grasimi si o cantitate medie de proteine slabe, index glicemic redus, precum si fructe si legume proaspete din abundenta.

Intrucat regimul contine fibre si nutrienti din belsug, cei care o urmeaza nu ar trebui sa simta foamea intre mese, desi numarul caloriilor este mai mic.

In principal, cei care se decid sa urmeze acest regim ar trebui sa se axeze doar consumul de legume fierte sau crude, carne de peste, paine din grau integral, ovaz, lactate degresate, carne de curcan si pui, somonul, oua, mustar, uleiul de masline, otet balsamic, ciocolata neagra si vin rosu.

Cartea “Beyond the 120 Year Diet: How to double your vital years” este disponibila pe books.google.ro.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Dieta celor 120 de ani: “Calorie Restriction””:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole