Cele mai sanatoase sporturi

De la o anumita varsta, sporturile pe care le practici se aleg si dupa gradul de periculozitate. Articulatiile nu mai sunt la fel de mobile ca in tinerete, muschii isi pierd din forta, iar pericolul accidentarilor este mult mai mare. Totusi, cu o incalzire corespunzatoare, dublata de exercitii de stretching, vei putea face miscare permanent. Trebuie doar sa vrei!

Putem alege astfel, inotul. Acsst sport imbunatateste circulatia, tonifiaza absolut toti muschii, ii ajuta pe cei cu probleme respiratorii, si intareste organismul.

De asemenea, joggingul nu cunoaste limite de varsta sau de conditie fizica. Caloriile se duc destul de repede, iar ritmul cardiovascular se imbunatateste. Este practic si la indemana oricui.

Culturismul da roade si la persoane trecute de prima tinerete. Muschii se lucreaza mai putin intens cu inaintarea in varsta, accentul fiind pus pe partea de aerobic a antrenamentului. Se prefera pentru slabire si tonifiere greutatile medii, cu care se pot face in jur de 10-15 repetari.

Tenisul de camp, dar si cel de masa te pot ajuta sa te mentii in forma daca le practici regulat.

Ciclismul dezvolta rezistenta la efort si lucreaz? partea inferioara a corpului, acest sport fiind benefic pentru aparatul circulator.

Indiferent de sportul pe care il alegi, trebuie sa tii cont de faptul ca miscarea inseamna “sanatate curata”.