Moduri simple de inalbire a dintilor fara tratamente stomatologice

Cele mai comune sfaturi pentru a pastra dintii mai albi si mai stralucitori includ periaj in fiecare dimineata si inainte de culcare, folosirea atei dentare si limitarea consumului de cafea, vin si suc, care pot pata dantura.

In plus, cateva ponturi simple va pot ajuta:

Abrazivi naturali

Alimentele ce actioneaza ca abrazivi naturali ajuta dintii sa se mentina curati, prin eliminarea petelor de suprafata. Merele, telina si morcovii au un nivel ridicat de celuloza, care curata dintii. Legume de culoare verde inchis, cum ar fi varza, broccoli si spanacul, au compusi minerali care formeaza un film pe suprafata dintilor, facandu-i rezistenti la alimente care pateaza. Adaugarea de lapte la ceai sau cafea, face mult mai dificil ca  petele sa ramana pe suprafata smaltului dentar.
„Polish” pentru smaltul dentar

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv pe care il puteti utiliza pentru a curata dintii si petele. Particulele polizeaza smaltul dintilor in timp ce amestecul de bicarbonat cu apa provoaca o reactie chimica care inalbeste petele. Deoarece bicarbonatul de sodiu pot fi dur pentru dinti, tratamentul se va aplica doar o data pe saptamana.

Eliminare pete negre

Lamaile si capsunile au o baza de acid care actioneaza in vederea indepartartarii petelor de pe dinti. Se amesteca cateva picaturi de suc de lamaie, cu un varf de cutit de sare de masa pentru a forma o pasta. Amestecul se freca pe dinti pe dinti pentru a elimina petele. Consumul de capsuni este un alt mod de a realiza un zambet mai alb. Evitati insa expunerea dintilor la suc de lamaie sau capsuni de prea multe ori, deoarece proprietatile acide pot fi daunatoare pentru smaltul dintilor la utilizarea regulata.

Alimente naturale, agenti de albire

Coaja de portocala este un remediu pe care oamenii il folosesc adesea ca agent de albire a dintilor. Frecati cu interiorul de la coaja portocalei pe dinti, pentru a elimina petele. De asemenea, otetul de cidru, de mere si otetul alb contin agenti de albire naturale care pot elimina petele de pe dinti. Evitati utilizarea otetului zi cu zi, deoarece actiunea prelungita poate deteriora smaltul dintilor.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Moduri simple de inalbire a dintilor fara tratamente stomatologice”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole