Tandemul gust-miros da savoarea mancarii

La nivelul conexiunilor nervoase ale organismului exista o stransa legatura intre gust si miros. Papilele gustative pot detecta doar patru gusturi (dulce, acru, sarat si amar). De aceea, mare parte din savoarea mancarii ­este data de miros si mai putin de gust.

Omul poate identifica pana la 10.000 de mirosuri, acesta fiind singurul simt perfect dezvoltat de la nastere.

De ce gustul nu mai e la fel de puternic?

Daca simtiti o diminuare a mirosului si gustului, acest lucru poate avea o explicatie banala: in organism exista o lipsa de zinc.

De asemenea, gustul se poate altera din mai multe cauze: carii, infectii la nivelul gurii sau urechilor, lucrari dentare nepotrivite, tumorilor locale, igiena precara sau gingivita.

In aceeasi masura, fumatul, acumularea de metale grele în corp, precum si unele medicamente ne pot modifica ­gustul.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Tandemul gust-miros da savoarea mancarii”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole