Spray-ul autobronzant prezinta riscuri pentru sanatate

Spray-ul autobronzant, folosit ca alternativa la solar sau plaja la malul marii, poate mari riscul unor afectiuni grave, precum cancerul.

Substanta numita dihidroxiacetona /DHA, din compozitia sprayului, patrunde cu usurinta in plamani si in sange si poate cauza formarea unor tumori arata cercetari recente.

Aceeasi substanta poate agrava astmul si accelera evolutia emfizemului pulmonar si bolilor pulmonare cronice obstructive.

Dr. Lynn Goldman, de la Universitatea Washington a explicat ca aceasta substanta ameninta cu aparitia unor mutatii prin modificarea ADN-ului la nivelul celulelor corpului, adaugand ca spray-ul autobronzant se afla la originea multor cazuri de cancer din ultimul timp.

Dr. Rey Panettieri, de la University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine, a declarat ca patrunderea rapida a compusilor spray-ului in sange are loc ca urmare a suprafetei mari a plamanilor.

Conform studiului, sunt supusi riscului de a se imbolnavi toti clintii ce prefera saloanele de bronzare artificiala, inclusiv angajatii acestora.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Spray-ul autobronzant prezinta riscuri pentru sanatate”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole