Exfoliante naturale pentru un ten sanatos si luminos

Pentru curatarea porilor se poate folosi o metoda abraziva de curatare superficiala a pielii, prin care se indeparteaza celulele moarte de la suprafata cu ajutorul unor ingrediente naturale, la indemna oricui.

Sarea de mare

Pentru un ten normal, se poate alegeĀ un tip de sare de mare ceva mai fina, ce se poate combina cu uleiuri esentiale (de menta, migdale, masline). Sarea se aplica pe tenul umed cu miscari circulare si se lasa sa actioneze pana la zece minute. Se clateste cu apa calduta, iar dupa aceea se aplica o crema puternic hidratanta.

Zatul de cafea

Zatul de cafea se foloseste ca atare sau in combinatie cu miere de albine si o crema anticelulitica. Se aplica la dus cu ajutorul unei manusi de baie special creata pentru stimularea exfolierii. Pentru a intra bine in pielea se recomanda masarea energica a preparatului cu miscari circulare.

Malaiul

Excesul de sebum specific tenului gras poate fi controlat cu malai. Datorita proprietatilor abrazive, malaiul curata pielea in profunzime, absoarbe excesul de sebum, si o lasa neteda si curata. Malaiul se poate amesteca cu albus de ou.

Amestecul se lasa sa actioneze circa zece minute, dupa care se aplica o crema hidratanta.

Taratele

Taratele se folosesc in cazul tenului acneic, ce curata pielea de impuritati si-i dau luminozitate. Ele se folosesc in combinatie cu miere, deoarece prin calitatile ei antibacteriene, antiinflamatoare si cicatrizante grabeste vindecarea leziunilor. Amestecul se obtine dintr-o lingura de tarate de grau si dintr-o lingurita de miere. Suplimentar, se pot adauga cateva picaturi de suc de lamaie, deoarece contin vitamina C, cu efect puternic antioxidant si revitalizant.

Migdalele

Migdalele ajuta persoanele cu tenul uscat sa indeparteze celulelor moarte. Se folosesc cu miere de albine, iaurt si zeama de lamaie. Se aplica imediat dupa preparare, pe pielea umeda.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Exfoliante naturale pentru un ten sanatos si luminos”:
, , , , , , ,
Autorul a scris 324 articole