Reguli de baza pentru silueta

Un studiu recent, publicat de Daily Mail, cuprinde mai multe reguli de baza extrase de scriitoarea Eileen Daspin despre cum sa ai un stil de viata sanatos si sa iti mentii silueta fara sa renunti la mancarurile preferate. Aceasta a intervievat mai multe femei tinere din Manhattan, pentru a afla care sunt secretele siluetei acestora.

  • Incearca sa-ti formezi obiceiuri, sa mananci aceleasi lucruri timp de mai multe zile la rand.
  • Pastreaza meniuri simple. Prea multa diversitate poate dauna pentru ca produce un consum de prea multe alimente.
  • E recomandat consumul de cereale integrale: quinoa, grau, secara. Femeile din Manhattan care au vorbit cu Eileen Daspin au descris diete bogate in carbohidrati: mai mult de jumatate au consumat produse de panificatie la micul dejun, pranz si cina. O treime din ele au servit acelasi tip de produs drept gustare intre mese. Pastele sau orezul au fost cele mai populare componente ale mesei de seara.
  • Mananca ceea ce iti face pofta.
  • Mananca doar atunci cand iti este foame.
  • Nu manca prea mult. Notele de jurnal ale femeilor intervievate de Eileen au constat, de obicei, in cantitati reduse si specifice: 40 de grame de piept de pui; o tableta de ciocolata; 90 de mililitri de vin rosu; 80 de grame de mango; 80 de grame de salata de sfecla rosie; 75-100 de grame de somon si 100-175 de grame de paste. Cheia in controlul greutatii consta in precizia in cantitatea de mancare consumata, mentioneaza scriitoarea.
  • Nu te infometa. Asigura-te ca ai gustari la tine cand pleci undeva: batoane energice, migdale, biscuiti sau covrigei si fructe uscate. In Manhattan, cel mai mult conteaza mentinerea nivelului de zahar din sange, motivul pentru care dietele specifice locuitorilor din aceasta zona sunt structurate sub forma unei serii de mese mici si gustari.
  • Mananca ceea ce iti cere corpul. Doar pentru ca e 8 dimineata nu inseamna ca nu poti manca oua sau fructe. Iar la miezul noptii nu e deloc interzis un castron de cereale musli.
  • Mananca multe legume. Cel mai bun prieten al femeilor respective a fost salata, care se potriveste si la regula meniului simplu. De asemenea, a fost cel mai popular aliment pentru pranz, iar la cina a fost depasit in frecventa de consum doar de paste si orez.
  • Renunta la fast food. Femeile din Manhattan au spus ca evita complet mancarea de la KFC si McDonald’s.
  • Include exercitiile fizice in stilul de viata. Unele dintre femeile intervievate au spus ca au activitati diferite in fiecare zi: cursuri de yoga, sala de fitness si mersul cu bicicleta. In plus, merg pe jos de la 3 la 5 kilometri pe zi. De exemplu, Sarah Jessica Parker, de asemenea locuitoare a Manhattanului, spune ca pentru a se mentine in forma alege sa urce si sa coboare pe scari in loc sa ia liftul.
  • Un “regim potrivit” nu inseamna doar peste la gratar si spanac, mai spune scriitoarea americana, ci se refera la o dieta echilibrata care te mentine in forma si iti permite sa trisezi. Este in regula sa mananci budinca. Multe dintre femeile care apar in carte au recunoscut ca au completat cina cu desert, iar jumatate din ele au servit desert la pranz. Secretul este sa nu exagerezi.
  • Din punctul de vedere al numarului de calorii, alcoolul nu este recomandat. Dar psihologic si emotional vorbind, un pahar de vin este exact ceea ce trebuie la sfarsitul zilei.
  • Cumpara produse in cantitati mici. Acest lucru ajuta sa iti controlezi portiile si sa devii mai constient de ceea ce mananci.
  • Nu te abtine. In loc sa tii cont de tabuuri sau sa le creezi, include-le in dieta intr-un mod structurat. Pastreaza la indemana pachetele de 100 de grame de dulciuri, precum stafide acoperite in ciocolata.
  • Este bine sa faci cumparaturi in cantitati mici, dar frecvent. Niciuna dintre femeile care au participat la interviuri nu face cumparaturi o singura data pentru toata saptamana. Lucrul acesta se datoreaza in principal spatiului mic din bucatariile din Manhattan – nu e destul loc pentru depozitarea multor produse – precum si faptului ca nu foarte multi newyorkezi au masini. De asemenea, oamenii fac cumparaturi mai des pentru ca prefera ca ingredientele sa fie foarte proaspete.
  • La fiecare masa, lasa putin in farfurie. Poate fi doar o firimitura – important este sa fii constient de faptul ca nu ai terminat toata portia.
Sanatate Curata a etichetat articolul ”Reguli de baza pentru silueta”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole