Quinoa, alimentul anului

quinoaQuinoa este o cereala originara din America de Sud si care contine toti aminoacizii esentiali. Acest aliment, ce mai poarta denumirea de “aurul incasilor”, a fost declarata recent alimentul anului 2012.

Este o proteina completa, mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut foarte scazut de grasimi.

Are un gust bun si valori nutritionale deosebite (contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B). Mai mult, acest aliment nu contine gluten, reduce nivelul de colesterol, intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea sistemului circulator si a celui renal.

Poate inlocui orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi. In urma prepararii isi mareste volumul de 4 ori.

Beneficii ale Quinoa pentru sanatate:

Contine mai multe fibre decat alte cereale Fibrele absorb toxinele din organism, ajutandu-va la slabire si are beneficii evidente pentru sanatate.

Are un aport proteic ridicat Quinoa este plina de proteine, nutrienti care sustin metabolismul si te ajuta sa fii energic. Specialistii spun ca proteinele din quinoa sunt mai puternice decat cele din carne si nu afecteaza greutatea.

Fier si magneziu pentru organismĀ  Fierul, magneziul, calciul si acidul folic sunt minerale esentiale pentru organism, iar o deficienta poate determina corpul uman sa fie vulnerabil in fata bolilor. Quinoa contine toate aceste minerale.

Beneficii pentru frumusete Boabele de quinoa contin o cantitate importanta de antioxidanti, printre care si riboflavina. Rolul antioxidantilor este acela de a combate radicalii liberi si de a mentine frumusetea pielii.

Ajutor in slabireĀ  100 de grame de quinoa uscata contin aproximativ 250 de calorii, dintre care 50 provin din proteine, 20 din zaharuri, iar restul sunt carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase.

Pretul este accesibil: in jur de 22 de lei costa un kilogram.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Quinoa, alimentul anului”:
, ,
Autorul a scris 324 articole