Detoxifierea organismului

Daca ai facut curat saptamanal (sau mai des) in casa, ai spalat tot timpul masina sa arate “ca noua”, probabil ca nu ai uitat cea mai importanta curatenie: ce a propriului tau organsim.

Iar daca mizeria din casa sau cea de pe masina o vezi, cea a propriului corp o “simti”. Simptome precum depunerile pe limba si mirosul neplacut al gurii, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, scaderea energiei ori problemele digestive sunt semnale pe care corpul tau ti le trasmite.

Reguli pentru detoxifierea organismului, ce trebuie respectate cat mai mult timp (minim 2 saptamani):

Elimina alimentele prajite din alimentatie, carnea si mezelurile (in special afumaturile). Nu consuma dulciuri, paine alba, produse de patiserie, spaghete, zahar rafinat, ulei rafinat, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice.

Inlocuieste aceste produse cu sucuri de fructe naturale, supe de legume, cereale, leguminoase, branza de vaci, iaurt si carne de pui (crescut in mediu natural).

Seara, inainte de culcare si dimineata consuma un pahar de apa cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de miere.

Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului ia dimineata pe stomacul gol o lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie (apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta).

De asemenea, exercitiile fizice stimuleaza sistemul cardiovascular si metabolismul, intensificand functiile naturale ale organismului. Sauna te poate ajuta sa elimini toxinele, dar numai dupa ce te asiguri ca nu ai probleme cardiace.

Si nu in ultimul rand, farmaciile naturiste iti ofera o multitudine de produse care ajuta procesul de curatare a organismului.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Detoxifierea organismului”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole