Laptele si sanatatea oaselor

“Prea multi oameni confunda laptele cu calciul”, e de parere nutritionistul Andy Bellatti, despre un mit alimentar care circula in prezent. Oamenii cred ca daca beau lapte si iau vitamina D vor avea oase sanatoase si dinti puternici.

Nutritionistul american a explicat ca “laptele contine intr-adevar calciu, dar sanatatea oaselor merge dincolo de calciu si vitamina D. Vitamina K si magneziul au un rol la fel de important pentru sanatatea oaselor si a dintilor”.

Cel mai frecvent semnal al carentei acestui mineral este aparitia unei senzatii de amorteala sau furnicaturi la nivelul membrelor, precum si contracturi musculare (cârcei).

In cele din urma, daca sunteti preocupati de sanatatea oaselor, ar trebui sa va asigurati alaturi de calciu in dieta faceti sport (aproape) zilnic si limitati consumul de alcool. Vizitele anuale la doctor trebuie sa includa si analize ale densitatii osoase, mai ales dupa menopauza la femei.

Alte produse bogate in calciu sunt: sucul de portocale sau grapefruit, iaurtul, branza, somonul, cerealele, galbenusul de ou, soia, fasolea, mazarea, apa minerala si broccolli.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Laptele si sanatatea oaselor”:
, ,
Autorul a scris 324 articole