Mese la ore fixe pentru slabire

Studii recente arata ca persoanele care vor sa piarda kilograme ar trebui sa acorde o atentie sporita orei la care servesc mesele din cursul zilei. Astfel, din cercetarile unei companii care produce suplimente alimentare, publicate de dailymail.co.uk, rezulta ca exista anumite perioade de timp care favorizeaza slabirea, inclusiv ora exacta la care ar trebui sa iei micul dejun, pranzul si cina.

Astfel, perioada optima pentru micul dejun este la scurt timp dupa ora 07.00. Pranzul este mult mai sanatos atunci cand este luat mai devreme, momentul cheie al zilei fiind intre 12:30 si 13:00. În ceea ce priveste cina, daca mananci de seara mai tarziu de ora 19:00, dieta ta este compromisa. Ideal este sa iei cina intre orele 18:00 si 18:30.

Trebuie sa mananci micul dejun singur, pranzul sa il imparti cu prietenii, iar cina sa o oferi dusmanilor. O dieta sanatoasa consta in trei mese de aproximativ 400-600 de calorii pe zi, cu un mic dejun consistent, pe care nu este indicat sa il ratezi. Ultima masa a zilei nu trebuie nici ea neglijata, insa nu trebuie luata nici prea aproape de ora de culcare si nici nu trebuie sa fie prea consistenta.

Orele cruciale in cazul dietei sunt cele patru dintre 18:00 si 22:00, majoritatea celor intervievati spunand ca sunt tentati sa consume cele mai multe calorii in acest interval.

Unul dintre reprezentatii companiei care a demarat studiul, Lee Smith, a declarat ca nu conteaza atat de mult cat mananci, cat ora la care o faci.

“Majoritatea celor care tin dieta recomanda ca aceste mese sa fie acompaniate de gustari slab-calorice atunci cand iti este foarte foame, cum ar fi inainte sau dupa pranz”, a explicat specialistul, potrivit dailymail.co.uk.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Mese la ore fixe pentru slabire”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole