Odorizantele cresc riscul aparitiei astmului bronsic

Odorizantele de camera au un miros placut, dar pot cauza probleme serioase de sanatate, afirma autorii unui nou studiu prezentat în cadrul Colegiului American pentru Alergii, Astm si Imunologie. Produsele pentru parfumarea camerei contin adesea compusi organici volatili (COV), care includ substante chimice precum formaldehida, derivati de petrol, esteri si alcool.

Expunerea la COV, chiar si la un nivel acceptat ca fiind sigur pentru sanatate, poate creste riscul aparitiei astmului bronsic la copii si produce iritatia ochilor si a tractului respirator, dureri de cap si ameteli.

Din acest motiv, specialistii spun ca problema odorizantelor de camera este mai grava decat ne imaginam. Aproximativ 20% din populatie si 34% dintre persoanele care sufera de astm bronsic au probleme de sanatate din cauza acestor parfumuri, care au tendinta de a declansa unele alergii sau de a le înrautati pe cele existente.

Chiar si în ceea ce priveste odorizantele compuse din produse “naturale”, specialistii spun ca nici acestea nu sunt inofensive, avand în vedere ca sunt destul de puternice pentru a putea acoperi mirosurile neplacute.

Din acest motiv, doctorii recomanda sa renuntam la odorizantele de camera si sa recurgem la metoda traditionala de îndepartare a mirosurilor neplacute, si anume la aerisirea prin deschiderea geamului.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Odorizantele cresc riscul aparitiei astmului bronsic”:
Autorul a scris 324 articole