Dieta volumetrica – mananci si slabesti

Regimul volumetric a fost creat de catre prof. Barbara Rolls, profesor la catedra de stiinte de nutritie de la Universitatea americana Pennsylvania.

Ea a plecat in cercetarile sale de la ideea ca orice dieta recomanda consumarea unor cantitati reduse de alimente, aspect ce frustreaza persoana ce tine regim si reduce temporar caloriile. Efectul este acela ca se ajunge la o revenire la greutatea initiala, in scurt timp dupa incetarea regimului ce presupune infometarea.

Astfel, nutritionista a creat aceasta dieta prin producerea senzatiei de satietate obtinuta cu alimente ce contin cat mai putine calorii, si au o densitate energetica mica.

Barbara Rolls recomanda produsele alimentare cu un continut ridicat de apa, respectiv legume si fructe. Acestea au intre 80 si 95% apa, ceea ce inseamna ca vei fi satul fara sa consumi prea multe calorii. Se pot consuma lactate fara grasimi, compoturi, deserturi pe baza de fructe, dar si supe de rosii.

Ca exemplu, un cheeseburger are echivalent caloric un castron mare de supa, care te va satura pentru o perioada mult mai indelungata de timp decat mancarea de tip fast food. De asemenea, o felie de pepene poate alunga foamea cu un minim de calorii.

Dieta ofera beneficii pe termen lung, inclusiv din punctul de vedere al sanatatii.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Dieta volumetrica – mananci si slabesti”:
, , , , , ,
Autorul a scris 324 articole