Cum slabesti in timp ce dormi

Poate parea ciudat, dar organismul tau slabeste in somn. Functiile de respiratie, batai ale inimii dar si refacerea dupa alergatura de peste zi se rezuma la o scadere in greutate, deoarece organismul consuma si in timp ce dormi.

Mai mult decat atat, hormonul de crestere este secretat pe durata primei perioade de somn nocturn. Pe masura ce imbatranim, timpul cat dormim se reduce din ce in ce mai mult, si asta atrage dupa sine si o diminuare a secretiei de GH.

Pentru a maximiza acest efect de slabire e bine sa lasi emisiunile de la televizor si sa  mergi in pat cat mai devreme, cel mai tarziu la ora 22:00.

Durata de odihna trebuie sa fie de minim ?apte ore. Daca vei avea curiozitatea sa te cantaresti, vei constata ca organismul tau a ars, fara sa “faci foamea”, intre 70 si 100 grame de grasime.

Cercetari care au implicat aproape 70.000 de femei, cu varste intre 30 si 55 de ani, carora li s-a monitorizat programul de somn si fluctuatiile de greutate corporala pe o perioada de 16 ani au relevat ca persoanele care au dormit doar cate 5-6 ore pe noapte au luat mai mult in greutate (in jur de 2-3 kilograme), decat cele care au benficiat de 7 ore de somn in fiecare noapte.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Cum slabesti in timp ce dormi”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole