Stress Relief – Cum scapi de oboseala

O zi plina de lucruri stresante se termina, de obicei, seara, in fata televizorului, impreuna cu familia. Alegerea canalului e importanta intrucat vizionarea unui film te poate relaxa si linisti dupa factorii de stres la care ai fost supus in timpul zilei.

In contrapondere, un canal de stiri, care iti ofera o noua portie de informatii, de cele mai multe ori cu impact negativ, nu te vor ajuta sa treci peste stresul cotidian si te vei culca agitat.
Trebuie sa stii ca stresul este totusi necesar pentru viata ta.

Ai nevoie de stres pentru creativitate, invatare si dezvoltare personala. Stresul este daunator doar atunci cand devine apasator si intrerupe starea de echilibru al  sistemului nervos.

Din nefericire, stresul accentuat a devenit o caracteristica din ce in ce mai comuna ala vietii contemporane. Atunci când factorii de stres din sistemul nervos arunca afecteaza echilibrul, tehnicile de relaxare te pot aduce inapoi intr-o stare echilibrata.

Pentru a combate în mod eficient stresul, trebuie sa activam si optimizam raspunsul organismului la factorii externi perturbatori. Puteti face acest lucru prin practicarea unor tehnici de relaxare, inclusiv de respiratie profunda, meditatie, yoga si prin efectuarea unor exerci?ii ritmice, precum alergatul, mersul cu bicicleta, mersul pe jos sau inotul.

O sedinta de masaj, eventual facuta intr-un cadru relaxant si pe ritmuri muzicale lente, te vor ajuta sa alungi oboseala si stresul departe de tine.

Gasirea unor modalitati de relaxare ce se potrivesc organismului tau pot stimula energia si imbunatati starea de spirit. Ele va vor ajuta, de asemenea, sa ramaneti calm în fata unor evenimente neasteptate ce apar in viata oricui si vor aduce corpul si mintea intr-o stare de echilibru.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Stress Relief – Cum scapi de oboseala”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole