Exercitii simple de streching, pentru mobilitate si suplete

Strechingul actioneaza asupra ligamentelor, tendoanelor si muschilor, carora le optimizeaza functionarea in viata de zi cu zi.

In general, exercitiile de stretching se executa dupa antrenamente de orice fel, deoarece toate articulatiile si muschii sunt incalzite.

Daca astfel de miscari sunt facute separat, e necesara o incalzire.

Stretchingul se executa de cel putin trei ori pe saptamana, minimum 20 de minute. Fiecare exercitiu (pozitie) de stretching se executa de 3 – 5 ori in fiecare sedinta.

Exemple de exercitii:

Streching pentru gat: dupa o incalzire de minim trei minute, se roteste gatul spre partea dreapta si apoi stanga si se pastreaza pozitia maxima cate cinci secunde.  Similar, capul se apleaca in fata si in spate.

Streching pentru umar: Cu mana dreapta se apuca zona cotului de la mana stanga si se executa o miscare de elongatie in plan vertical, apoi se schimba. La fel, cotul se trage cu mana opusa in sus, pe dupa cap.

Streching pentru coapse: Din picioare, cu mana dreapta se prinde gamba dreapta si se efectueaza o elongatie a quadricepsului.

Streching pentru biceps femural: Din pozitia sezand, se departeaza picioarele si se fac aplecari pe fiecare picior, cu genunchii blocati.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Exercitii simple de streching, pentru mobilitate si suplete”:
, , , , , , ,
Autorul a scris 324 articole