Motive pentru care legumele va ajuta sa slabiti si sa traiti mai mult

Consumul zilnic de legume se recomanda atat persoanelor sanatoase, cat si celor care sufera de diferite boli, pentru ca acestea au in compozitie multe elemente nutritive.

Nutritionistii recomanda ca legumele sa se consume crude, deoarece prin prelucrare termica se pierd o parte din elementele benefice.

1. Legumele va ajuta sa va simtiti satul mai mult timp decat alte produse alimentare. Apa si fibrele din legume, combinate cu proteine si grasimi sanatoase, vor crea o stare de satietate ce va dura pana la urmatoarea masa.

2. Legumele previn golurile de energie si regleaza nivelul de zahar din sange. Testati aceasta, mancand legume in prima parte a zilei. Veti observa ca dupa amiaza nu veti mai simti acea moleseala specifica unor mese nesanatoase.

3. Legumele va ajuta sa traiti mai mult. Exista numeroase studii ce certifica faptul ca o dieta bogata in legume previne rigidizarea arterelor, diabetul, scade colesterorul , reduce riscul de obezitate si boli de inima. Cercetatorii cred ca antioxidantii (vitaminele C si E, seleniul si carotenoizi), pot fi responsabile pentru acest efect.

4. Legumele sunt ultimele alimente ce pot fi inlocuite in alimentatie. Alimentatia de tip junk food este plina de grasimi nesanatoase si determina in timp un deficit de substante nutritive. In contrapondere, legumele contin fibre, antioxidanti si vitamine.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Motive pentru care legumele va ajuta sa slabiti si sa traiti mai mult”:
,
Autorul a scris 324 articole