Unele fructe si legume pe care le consideram sanatoase si le mancam cu placere contin deseori pesticide, ce provin din tratamentele ce sunt aplicate de agricultori.
In baza datelor puse la dispozitie de “US Department of Agriculture and Food and Drug”, organizatia americana “Environmental Working Group” a testat circa 50 de alimente si intocmit un clasament dupa gradul de “poluare” cu pesticide.
Top vegetale dupa continutul de pesticide
* (N.R. primele alimente din top au continutul cel mai ridicat, ultimele sunt cele mai sanatoase)
- mere
- telina
- capsuni
- piersici
- spanac
- nectarine de import
- struguri de import
- ardei grasi
- cartofi
- afine
- salata verde
- napi
- coriandru
- castraveti
- struguri
- cirese
- pere
- nectarine
- ardei iute
- fasole verde
- morcovi
- prune de import
- afine
- zmeura
- fasole verde de import
- dovlecei
- portocale
- broccoli
- ceapa verde
- banane
- pepene galben de import
- conopida
- rosii
- papaya
- merisoare
- prune
- dovleac
- ciuperci
- grapefruit
- cartofi dulci
- pepene verde
- varza
- kiwi
- pepene galben
- vinete
- mango
- mazare congelata
- sparanghel
- avocado
- ananas
- porumb dulce
- ceapa