Topul alimentelor sanatoase

In urma studiilor efectuate, a fost intocmit un top al celor mai benefice alimente, pe care le puteti consuma pentru o  “sanatate curata”.

Iata cateva dintre acestea:

Cercetatorii arata ca laptele integral este un aliment bun si sanatos. In ultima vreme, oamenii au inceput sa evite sa cumpere lapte integral din cauza continutului mare de grasimi. Totusi, e bine de stiut ca laptele fara grasimi are putini nutrienti, pe cand laptele integral contine vitaminele A, D,E si K, importante pentru sistemul imunitar.

Salata verde este bogata in vitamine, antioxidanti si minerale.

Ceaiul negru sau verde reduce riscul bolilor de inima. Exista studii din care rezulta ca ar preveni chiar si cancerul si ar reduce riscul de imbolnavire cu Alzheimer. Ingredientele secrete ale ceaiului sunt antioxidantii care poate fi gasiti si in fructe, legume sau in vinul rosu.

Alimentele ce contin grasimi pot fi consumate, cu moderatie. Exista studii care atesta faptul ca grasimile saturate au mari beneficii pentru organism, cum ar fi intarirea sistemului imunitar.

Somonul este in mod particular o buna sursa de proteine si acizi grasi omega-3. Mai mult, somonul este sarac in colestorul si are un gust delicios.

Graul contine zinc, fier, fribre si vitamina E .

Afinele au fibre, vitamina C si antioxidanti.

Broccoli contine calciu, potasiu si vitaminele A si C.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Topul alimentelor sanatoase”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole