Studiile specialistilor de la Universitatea din Ohio contrazic opiniile generale privind morcovii, priviti ca un izvor de sanatate.
Acestia afirma ca au descoperit un potential periculos in morcovi, in contextul in care organismul absoarbe prea mult betacaroten.
In acest fel, explica cercetatorii, s-ar putea impiedica absorbtia vitaminei A in organism.
Daca absorbtia vitaminei A este blocata, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli deoarece substanta este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, oaselor si pielii, precum si pentru sistemul imunitar si metabolism.
Un alt pericol ar putea fi un risc sporit de cancer pulmonar. Potrivit unui studiu, persoanele care consuma betacaroten sunt mai predispuse la aceasta maladie decat cele care nu consuma alimente cu acest pigment.
Cu toate acestea, cercetatorii au afirmat pentru The Huffington Post ca sunt necesare studii suplimentare în acest sens.
Principalele surse de caroten se gasesc în fructele si legumele de culoare portocalie (caise, piersici, mango, morcovi, rosii, ardei) sau in cele de culoare verde (spanac).