Dieta alcalina, regimul de slabire al pofticiosilor

Dieta alcalina este ideala pentru persoanele ce nu se pot abtine de la mancare, deoarece pune accentul pe echilibrul pH-ului din alimente si mai putin pe cantitatea de mancare.

pH-ul este un parametru de masurare a aciditatii sau bazicitatii unei substante. Un pH neutru are valoarea 7. Tot ce este sub sapte este considerat acid, iar intre 7 si 14 pH-ul este bazic.

Raportul optim dintre alimentele alcaline si cele acide este de 3 la 4 (75% alcaline si 25% acide).

Fructe, precum ananas, avocado, pere, piersici, portocale, struguri, banane, cirese, nectarine, mere, fructe de padure sau fructe tropicale se pot consuma fara restrictii.

Un element important este apa plata, cu un PH cat mai mare. Pe piata exista aparate care filtreaza apa si ii mareste PH-ul.

Proteinele sunt asigurate de branzeturi, iaurturi, oua, piept de pui, seminte de dovleac si floarea soarelui, nuci ori susan.

Legumele alcaline: broccoli, castraveti, ceapa, ciupercile, conopida, mazarea, morcovii, salata verde, ridichile, dovleceii, telina, algele marine, sparanghelul, vintele, usturoiul si varza de Bruxelles.

Alimentele acide: porumb, cartofi, fructe uscate, lamaie, grapefruit, nuca de cocos, fructe de mare, peste, carne de porc sau de vitel, carne de vanat, lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua, arahide, otet.
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile, mierea, sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul, cerealele integrale, mamaliga, muraturile, faina alba.

 

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Dieta alcalina, regimul de slabire al pofticiosilor”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole