Continutul foarte bogat in fibre face ca semintele de in sa aiba un rol esential in curele de slabire, deoarece confera rapid senzatia de satietate.
In plus, acestea limiteaza asimilarea grasimilor in organism si constituie o sursa extrem de ridicata de vitamine din complexul B, magneziu, mangan, seleniu si calciu.
Mai mult, semintele de in contin acid alpha-linolenic (A.L.A.) si sunt alaturi de semintele de chia cea mai bogata sursa vegetala de Omega-3, antioxidant bine-cunoscut deja pentru beneficiile pe care le aduce inimii tale, sistemului osos, tensiunii arteriale si organismului in general.
Seminte de in – beneficii in urma consumului regulat:
- Bolile de inima – ALA continut in semintele de in imbunatateste diferite mecanisme al functiilor circulatorii, diminueaza inflamatiile, amelioreaza starea vaselor de singe, are efecte benefice in cazul aritmiilor si al hipertensiunii arteriale.
- Hipercolesterolemia – consumul regulat de seminte de in scade colesterolul, prevenind astfel bolile cardiovasculare.
- Sindromul menopauzei – efectul consumului de seminte de in este comparabil cu cel al HRT (terapiei de substitutie hormonala) prin continutul de lignanti (asemanatori estrogenului, insa necancerigeni).
- Cancerul de colon, piele si prostata – cercetarile dovedesc ca si in acest caz efectul lignantilor este benefic, insa numai in cazurile incipiente ale bolii. Mult mediatizatul produs Colon Help are in componenta seminte de in, deoarece absorb multa apa si formeaza un bol in tubul digestiv care impinge materiile reziduale din intestin.