Sportivi de top, adepti ai stilului de viata vegetarian

Stilul de viata vegetarian a facut pasi mari in ultima perioada, astfel ca prejudecata conform careia o persoana nu asimileaza substantele nutritive de care corpul are nevoie, daca nu consuma carne, a fost depasita.
Dovada o avem de la sportivi ce concureaza la cel mai inalt nivel de performanta: Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale si Europene.
Carl Lewis, unul din cei mai faimosi sportivi din istorie, a adoptat dieta vegetariana, renuntand la carne.
Castigatorul a zece medalii olimpice de aur a dezvaluit acest lucru in cartea lui Jannequin Bennett “Foarte vegetarian”, pentru care a scris introducerea. Lewis explica ca „este un mit faptul ca muschii, forta si rezistenta necesita consumul unor cantitati mari de produse alimentare de origine animala. Corpul tau este templul tau. Daca-l hranesti in mod corespunzator vei arata bine si vei putea trai mai mult”.

Paavo Nurmi (Finlanda) este vegetarian de la 12 ani si a reusit, odata intrat in lumea sportului de performanta, sa faca legea la probele de alergare pe distante lungi si medii de la Jocurile Olimpice din anii 1920, 1924, 1928, fiind considerat unul dintre cei mai mari atleti ai tuturor timpurilor.

Charlene Wong, de patru ori medaliat cu argint la Campionatul canadian de Skating, este vegetarian. El a participat la Olimpiada de Iarna 1988. El a început o dieta vegetariana pentru a mentine o greutate sanatoasa, iar apoi a devenit un obicei sanatos, care nu a mai oprit de atunci.

Patinatoarea Surya Bonaly, care a reprezentat Franta la Jocurile Olimpice din anii 1992, 1994 si 1998 este o vegetariana declarata, dar si un fervent aparator al drepturilor animalelor. A castigat trei medalii de argint la Campionatele Mondiale si a fost de cinci ori titlul suprem european.

Medaliatul multiplu la proba de 100 m, Leroy Burrell (SUA) este un binecunoscut atlet de top care a practicat o dieta vegetariana, ceea ce l-a ajutat sa doboare de doua ori recordul mondial.

Ronda Rousey este vegetariana si detine si un recordul mondial la arte martiale. Ronda a fost prima femeie din SUA care a castigat o medalie olimpica la judo, în 2008. Desi persoanele din jurul sau, inclusiv antrenorii lotului national, s-a opus acestei diete, sportiva a demonstrat ca se poate face performanta si fara carne.

Dieta vegetariana, calea spre o viata lunga si sanatoasa

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Sportivi de top, adepti ai stilului de viata vegetarian”:
, , , , ,
Autorul a scris 324 articole