Alimente ce trebuie evitate pentru o talie subtire

Alimente albe: pastele, biscuitii, painea din faina alba au valoare nutritionala foarte scazuta. Ele ofera senzatia de satietate care insa dispare rapid, iarĀ  tentatia de a manca si mai mult este mai mare.

Zaharul inseamna calorii goale si kilograme in plus. De fiecare data cand consumati alimente si bauturi dulci, caloriile sunt repede stocate in organism ca grasimi si nu sunt arse imediat.

Carnea grasa de miel, vita si porc este bogata in grasimi saturate – pe care trebuie sa le evitati. Ele contribuie la cresterea nivelului de colesterol, blocarea arterelor si la aparitia bolilor cardiace. Grasimile saturate sunt si bogate in calorii, deci provoaca ingrasarea. Cand faceti cumparaturi alegeti carne slaba (de pui si peste).

Cartofii aduc in organism un numar mare de calorii. Semintele, alunele sau fructele sunt mai sanatoase si vor oferi senzatia de satietate mai mult timp.

Alcoolul este bogat in calorii goale care sunt stocate in organism ca grasimi. Multe bauturi sunt amestecate cu produse dulci (sirop). In afara de faptul ca este bogat in calorii goale, alcoolul distruge tesutul muscular.

Preparatele fast-food sunt concepute pentru a concentra intr-un volum mic un numar foarte mare de calorii. In plus, astfel de mancaruri au deficit de vitamine, minerale si antioxidanti, suprasolicita stomacul, ficatul si pancreasul si contin putine fibre.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Alimente ce trebuie evitate pentru o talie subtire”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole