10 trucuri pentru slabire si sanatate de la Dr Oz

Celebrul medic american, ce poate fi vazut “in actiune” la Euforia TV in fiecare seara, ofera sfaturi pentru slabire si o viata lunga si sanatoasa.

1. Fibrele accelereaza tranzitul intestinal si ajuta in slabire, avand un continut mic de lipide si calorii. Dr. Oz recomanda un mic dejun alcatuit din alimente bogate in fibre, pentru a-ti incepe ziua cu o digestie sanatoasa.

2. Fulgii de ovaz trebuie consumati împreuna cu un fruct si nuci/migdale/seminte de floarea soarelui, deoarece va mentine senzatia de satietate o perioada lunga.

3. Ceaiul verde are un sfert din cafeina pe care o gasim în cafea si este un bun înlocuitor, deoarece accelereaza metabolismul. Se indulceste cu miere de albine sau sirop de agave, recomanda Dr Oz.

4. Fibrele din mar, numite pectine, reduc cantitatea de zahar absorbita în sânge dupa o masa. Astfel, glicemia ramâne stabila si nu mai apar pofte la una-doua ore dupamasa. Dr. Oz spune ca putem mânca un mar înainte sau dupa masa, dar si ca gustare, între mese. Pectina pastreaza senzatia de satietate timp de una sau doua ore.

5. Ardeiul iute reduce pofta de mâncare si te va împiedica sa manânci exagerat. Efectul este datorat capsaicinei, o substanta care se gaseste în ardeiul iute rosu.

6. Alege farfuriile mici pentru mesele principale, nicidecum acele farfurii imense care te pot însela si te pot determina sa manânci mai mult.

7. Otetul din vin rosu are multe proprietati utile în cura de slabire. Dr. Oz spune ca acesta are efect antioxidant, ajuta digestia si previne fluctuatiile glicemiei pentru ca micsoreaza indicele glicemic al alimentelor cu care îl combini. Daca adaugi în salate sau sosuri doua linguri de otet, nu vei avea de a face cu poftele timp de cel putin o ora si jumatate de la masa.

8.Conserve poate fi de fapt destul de hranitoare! Doar asigurati-va ca  alegeti corect: fructe deshidratate sau ambalate în suc propriu, fara siropuri cu zahar. Pentru legume, evitati-le pe cele ambalat in ulei.

9. Gustarile trebuie sa fie cantitativ reduse, nu mai mult decât încape în pumnul tau.

10. Nu mânca nimic cu 3 ore înainte de culcare.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”10 trucuri pentru slabire si sanatate de la Dr Oz”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole