Leonard Doroftei foloseste o cura de slabire in urma careia da jos 10 kilograme in timp scurt.
Acesta a declarat ca nu manca in acea perioada decât carne de pui si multe salate. Bineinteles, totul este “condimentat” cu miscare.
Strategia alimentara a celor de la Interbox (pentru care a boxat si Leonard Doroftei), impreuna cu antrenorul si nutritionistul, prevede ca patru zile inaintea meciurilor boxerii stau cat mai mult cu un prosop rece pe cap si mananca gheata.
Reteta este folosita si de Lucian Bute, pentru a intra in categorie.
Dieta cu gheata este folosita pe scara larga mai ales in randul sportivilor desi este in stadiu de cercetare, fara sa existe înca o concluzie medicala certa.
In acest fel, stomacul este anesteziat si astfel dispare senzatia de foame, dar poate da complicatii de natura digestiva sau respiratorie.
Sportivii mentin temperatura corpului cat mai scazuta cu prosoape reci deoarece organismul consuma calorii pentru pastra o temperatura normala a aparatul digestiv.