Persoanele care vor sa slabeasca ar trebui sa consume mai multe afine, deoarece aceste fructe reduc numarul de celule grase (care formeaza tesutul adipos) din organism cu pâna la trei sferturi, spun oamenii de stiinta.
Rezultatele prezentate au demonstrat ca o doza mare de polifenoli din afine a scazut lipidele cu aproape trei sferturi, iar dozele mai mici cu pâna la 27 la suta.
Concret, testele au aratat ca polifenolii din afine pot reduce numarul de celule grase cu pâna la 73 la suta, a aratat American Society for Nutrition’s Experimental Biology.
Cercetatorii au descoperit ca aceste fructe pot distruge celulele adipoase existente si preveni formarea altora noi, facându-le o arma puternica în lupta împotriva obezitatii.
Afinele, al caror efect a fost dovedit în prevenirea bolilor de inima si diabetul zaharat de tip-2, contin niveluri ridicate de polifenoli – grupe de produse chimice, cu beneficii evidente pentru sanatate.