Barbatii si femeile reactioneaza diferit la efortul fizic

gras slabOamenii de stiinta americani, de la Universitatea din Missouri, au facut studii comparative pe femei si barbati, care au urmat acelasi program de fitness. Astfel, a fost demonstrat ca barbatii obtin mult mai repede rezultatele dorite, de pierdere in greutate. Mai mult cercetarile au aratat ca, in timp ce exercitiile fizice sunt suficiente pentru barbati sa piarda in greutate, femeile trebuie sa aiba grija si ce dieta urmeaza. Explicatia poate fi data de faptul ca barbatii au inima si plamanii mai mari si mai multa hemoglobina, ce transporta oxigenul vital in timpul exercitiilor in tot corpul.

Pentru un alt studiu a fost ales un program de aerobic de 16 saptamani, timp in care au fost monitorizate bataile inimii si presiunea sangelui la peste 75% din obezii cu diabet de tip 2. Fiecare participant a depus acelasi efort, iar exercitiile au fost adaptate in functie de abilitatile fiecaruia. In ciuda acestui fapt, cercetatorii au descoperit ca barbatii au capatat o conditie fizica buna mult mai repede decat femeile. Ei au pierdut, de asemenea, in greutate.

„Aceasta este dovada faptului ca femeile si barbatii raspund exercitiilor in mod diferit. Unul dintre motive ar fi faptul ca barbatii au o masa musculara mai mare decat femeile, iar musculatura are un metabolism de ardere a grasimilor mai ridicat. Barbatii ard calorii chiar si atunci cand stau, pe cand femeile trebuie sa combine dieta cu exercitiile“, a explicat Chris Easton, lector la Universitatea West Scotland.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Barbatii si femeile reactioneaza diferit la efortul fizic”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole