Scurt ghid pentru o viata lunga si sanatoasa

Medicul David Angus, unul dintre cei mai importanti experti in tratarea cancerului din lume, a prezentat in cartea “A Short Guide To A Long Life” cateva indicatii pentru o “sanatate curata”, ce pot creste considerabil longevitatea.

  • Mentineti o viata activa

Exista o legatura directa intre sedentarism si o incidenta mai mare a obezitatii, diabetului, bolilor cardiovasculare si mortii premature. Alternati orele petrecute pe scaun cu miscarea, deoarece sportul efectuat la sfarsitul zilei, dupa 12 ore de stat incontinuu pe scaun, nu va da aceleasi rezultate.

  • Treziti-va cu o cafea dimineata

Consumul de ceai si cafea in cantitati moderate are efecte pozitive asupra sanatatii, prin continutul de antioxidanti si substante active care stimuleaza sistemul cerebral.

  • Luati zilnic aspirina

Numeroase studii au confirmat ca aspirina, luata intr-o doza zilnica redusa (75 mg), nu numai ca reduce substantial riscul de boli cardiovasculare, ci poate chiar reduce cu 46% dezvoltarea cancerului la plamani, colon si prostata. Consultati insa medicul de familie inainte, deoarece aspirina poate produce hemoragii stomacale.

  • Mancati la aceeasi ora

Una dintre cele mai bune modalitati de reducere a stresului o reprezinta pastrarea unor obiceiuri sanatoase 365 de zile pe an. Daca organismul nu primeste mancarea pe care o anticipeaza la pranz, secreta mai mult cortizol, cunoscut si ca hormonul stresului, care transmite corpului sa mentina rezervele de grasime si sa conserve energia. Prin urmare, nerespectarea orelor de masa saboteaza eforturile de a pierde sau de a mentine greutatea ideala.

  • Renuntati la tocuri

Pantofii neconfortabili si cei cu toc provoaca umflarea picioarelor, proces care poate avea un impact negativ asupra intregului organism, mai ales asupra coloanei vertebrale. Inflamarea picioarelor si stresul asupra coloanei vertebrale pot fi reduse prin purtarea unor pantofi comozi si confortabili pe tot parcursul zilei.

  • Copiii va prelungesc viata

Daca aveti copii, exista sanse mai mari sa traiti mai mult, deoarece aceasta provocare ne ajuta sa traim o viata activa din punct de vedere fizic si mental.

  • Beti un pahar cu vin

Consumul moderat de alcool, mai ales de vin rosu, reduce riscul de boli cardiovasculare, dar femeile ar trebui sa limiteze consumul la un pahar pe zi, iar barbatii, la doua pahare.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Scurt ghid pentru o viata lunga si sanatoasa”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole