Reguli alimentare pentru o piele frumoasa si catifelata

Regulile alimentare care fac pielea frumoasa se bazeaza pe cateva principii de baza. Ele au fost elaborate in urma  testelor facute in laboratoarele firmelor care produc produse pentru ingrijirea pielii, context in care se poate afirma cu certitudine ca unele alimente sunt capabile sa imbunatateasca calitatea pielii, in general, si a tenului in special.

Astfel, grasimile sunt necesare pentru sanatea pielii, dar este esentiala calitatea si cantitatea lor. Ele trebuie consumate in cantitati mici si trebuie sa provina din surse vegetale. Raportul dintre omega 6 si omega 3 trebuie sa fie de 2 la 1. De cele mai multe ori, consumul uzual implica un raport de 15 la 1 ceea ce este daunator si sanatatii si pielii tale. Omega 6 se gaseste in uleiul de floarea soarelui, in cea mai mare proportie, iar acest ulei este principala sursa de omega 6. O solutie pentru echilibrarea raportului este consumul cu masura de ulei de floarea soarelui, o lingura la fiecare masa, si cresterea consumului de uleiuri bogate in omega 3, cum sunt uleiul de masline, de nuci sau a uleiului din fructele de avogado.

Specialistii recomanda ciocolata neagra, pentru tineretea si frumusetea pielii tale. Cea mai buna alegere inseamna minim 75% cacao si fara alte adaosuri, de tipul cremelor sau umpluturilor.

Bea lapte! Sunt extrem de utile atat minerale din lapte cat si vitamina D pe care acesta il contine.Vitamina D este considerata una din vitaminele frumusetii si o conditie a sanatatii. Nutritionistii sustin ca daca ai un regim de viata echilibrat, ai o greutate normala, si un nivel normal al colesterolului este indicat sa consumi lapte integral, nu lapte degresat.

Adauga multa apa si multa miscare fizica si dieta care face pielea frumoasa o sa fie completa.

Pentru a profita la maximum de aceste efecte ale naturii completeaza dieta cu un supliment alimentar vitamine&minerale.

De unde provin problemele pielii

Carbohidratii din dulciurile rafinate sunt principala cauza a problemelor de natura inflamatorie. La aceasta se adauga celulita si acneea. Dulciurile rafinate intretin acneea si o favorizeaza. Solutia este reducerea la minim a dulciurilor rafinate si evitarea a tot ceea ce insemna carbohidrati care provin din surse albe. Este vorba despre zaharul alb rafinat, despre cartofi, in toate formele in care acestia poti fi preparati si a produselor de panificatie din faina alba, paine, foetaje, aluaturi.

Testele care s-au concentrat pe acest aspect, au aratat ca stresul face foarte rau pielii. S-a dovedit ca exista un intreg lant hormonal care determina cresterea concentratiei de colesterol, reducerea cantitatii de insulina si o vasoconstrictie danuntoare, care se asociaza cu stresul. Asocierea acestor fenomene iti afecteaza grav calitatea pielii si te imbatranesc.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Reguli alimentare pentru o piele frumoasa si catifelata”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole