Pharmatex, un contraceptiv local fara restrictii medicale

PharmatexPharmatex este un contraceptiv local, nu are contraindicatiile contraceptivelor orale si dispozitivelor intrauterine si este recomandat chiar si femeilor de peste 35 de ani, si celor care au nascut de curand, celor care alapteaza sau sunt in perioada de premenopauza, celor care fumeaza, au hipertensiune arteriala, hepatita sau diabet, cancer mamar sau de col uterin.

Pharmatex se poate cumpara fara prescriptie medicala, fiind recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala.

Pharmatex® capsule contine clorura de benzalconiu, care este un spermicid si un antiseptic în acelsi timp. Efectul spermicid consta în împiedicare contactulului dintre ovul si spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor si prin distrugerea membranei celulare si în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând deasemenea patrunderea spermei.

Aceasta contraceptie locala se adreseaza tuturor femeilor ce doresc sa utilizeze o metoda contraceptiva. Se poate folosi în mod special în cazul contraceptiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat sa se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomanda asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai ramas din ciclul menstrual.

Aceasta contraceptie locala poate fi, de asemenea, utilizata:

  • în cazul în care exista o contraindicatie temporara sau definitiva a contraceptiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
  • dupa nastere, în perioada de alaptare, în perioada de premenopauza;
  • când se doreste o contraceptie de scurta durata;
  • ca modalitate de asociere în cazul contraceptiei locale prin obturator vaginal (diafragma) sau sterilet (în special atunci când se administreaza concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poti folosi Pharmatex capsule fara griji daca ai trecut de 35 de ani, daca esti fumatoare sau alaptezi, daca ai hipertensiune, hepatita sau diabet. Vei fi protejata de o sarcina nedorita fara a-ti face rau. Pharmatex capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arteriala), tulburari metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar si cel de col uterin, adica femeile care au contraindicatii la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

Clorura de benzalconiu este un spermicid si un antiseptic in acelasi timp. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Doderlein nu sunt influentati. Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomanda asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginala (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locala ce contin estrogeni).

Prin substanta sa activa, clorura de benzalconiu, Pharmatex capsule actioneaza strict local, fara sa provoace efecte nedorite si fara sa modifice flora vaginala, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Dr. Sport a etichetat articolul ”Pharmatex, un contraceptiv local fara restrictii medicale”:
Autorul a scris 20 articole