Brazilian Jiu Jitsu a intrat usor, dar sigur, in Romania

Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut si ca BJJ, dupa prescurtarea din limba engleza (Brazilian Jiu Jitsu) sau Gracie Jiu Jitsu, este o arta martiala si un sport de contact care se bazeaza pe lupta la sol si care, prin folosirea tehnicilor articulare si a strangularilor, il forteaza pe oponent sa renunte la lupta.

BJJ foloseste tehnici specifice ce contracareaza atributele fizice (greutate, forta exploziva, alonja). Un practicant fara atribute fizice de exceptie are sanse de reusita ridicate in lupta, in fata unui adversar superior din punct de vedere fizic.

Mai putin cunoscut in Romania, BJJ este cel mai popular stil de arte martiale din SUA. Desi a patruns mai tarziu in tara noastra, sportivi romani au obtinut rezultate remarcabile in plan international in acest domeniu.

Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de catre familia Gracie, in Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat pentru auto-aparare, pentru aspectul competitional (gi si no gi) sau pentru competitiile de arte martiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).

Stilul a devenit celebru dupa ce Royce Gracie a invins in lupte fara reguli (UFC) adversari din kung fu, jiu jitsu japonez, karate etc.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Brazilian Jiu Jitsu a intrat usor, dar sigur, in Romania”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole