Slabire clasificata dupa alimentatie, sport, suplimente

Dorinta obtinerii unei siluete mai subtiri e prezenta in viata multor persoane, chiar a majoritatii.

Simplificand, slabirea inseamna sa consumi mai multe calorii decat mananci. Daca valoarea energetica a mancarii pe care o consumi intr-o zi este de 3000 de calorii, iar tu vei consuma prin activitatile pe care le faci 2500, inseamna ca te-ai ingrasat. Daca vei adauga putin sport in programul tau zilnic (sa spunem ca ai ars 1000 de calorii), atunci esti “pe minus” si ai slabit.

In alimentatia ta zilnica trebuie sa tii cont de anumite reguli.

E complicat sa masori caloriile la fiecare fel de mancare, mai ales daca nu esti sportiv de performanta, dar trebuie sa stii ca alimentele contin proteine, carbohidrati si grasimi.

Carbohidratii si grasimile din alimentatie, “principalele vinovate” de ingrasare le poti reduce usor, micsorand cantitatile de cartofi, paine, paste, carne grasa. Vei obtine astfel un deficit de calorii care va obliga organismul sa consume din rezervele proprii.

Sportul, si in special cel de tip aerobic (alergare, ciclism, inot, etc.) sustine organismul in incercarea de a pierde din surplusul de grasime. O parte din calorii vor fi directionate de catre organism in refacere si vei obtine astfel o balanta negativa si, in consecinta, o slabire.

In ceea ce priveste suplimentele pentru slabit, pe piata exista o diversitate enorma.

Poti alege ce e bun pentru tine doar citind cu atentie prospectul, dar si parerile unor specialisti despre acel produs. Daca vrei ceva eficient si testat indeajuns te poti limita la L Carnitina, ce ajuta organismul sa arda grasimile.

De asemenea, poti inlocui unele mese cu batoane pentru slabit, de preferat fabricate de o firma consacrata.

 

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Slabire clasificata dupa alimentatie, sport, suplimente”:
, , , , , ,
Autorul a scris 324 articole