Pomelo, sanatate si ajutor in slabire

Un fruct foarte sanatos si hranitor in acelasi timp este pomelo. Se gaseste in mai toate magazinele si se poate consuma in cursul zilei, pentru a inlocui o masa.

Intrucat 100 g pomelo au doar 42 calorii, este un fruct ideal in regimurile hipocalorice. Pe langa efectul de satietate pe care ti-l da, pomelo iti hidrateaza organismul si il “bombardeaza” cu vitamine si minerale.

100 de grame de pomelo contin 44, 8 mg de vitamina C, cate 0,03 mg din vitaminele B1 siĀ  B2, 200 de mg de beta-caroten, 0,6 mg de fier, 0,7 grame de proteine, 4 mg e calciu, 10,4 grame de carbohidrati si 88 grame de apa.

Studiile au aratat ca pomelo este stimulator de exceptie al sistemului imunitar, are un puternic efect antioxidant si optimizeaza secretile digestive. Acest fruct este tonic, antiseptic, un bun curatitor de toxine pentru organism.

S-a demonstrat ca pomelo scade colesterolul, detoxifiaza ficatul, ajuta absorbtia fierului la nivelul intestinului, are proprietati alcalinizante care contrabalanseaza efectul acidifiant al unor alimente cum ar fi carnea, pestele ori fainoasele.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Pomelo, sanatate si ajutor in slabire”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole