Toate iaurturile sunt foarte sanatoase, deoarece contin calciu, proteine si potasiu, zinc si vitaminele B6 si B12. Dar dintre toate, cea mai buna alegere este iaurtul grecesc, care are o textura mai groasa, mai multe culturi probiotice si mai putina lactoza. Mai mult, iaurtul grecesc are un continut dublu de proteine fata de iaurturile clasice.
Nu grasimile sunt raul cel mai mare din iaurt, ci adausul de zahar, coloranti si conservanti din asa zisele iaurturi degresate.
Obtinut din lapte de vaca, oaie sau capra, iaurtul grecesc este mai putin procesat decat alte tipuri de iaurt, ceea ce ii permite sa pastreze cantitati mai mari de nutrienti, vitamine si minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului, atat in timpul unei alimentatii diversificate, cat si in timpul unei diete.
Cand tii dieta, intotdeauna trebuie sa consumi alimente care iti pot conferi rapid senzatia de satietate. Astfel, nu vei simti nevoia sa mananci intruna, ci ii vei oferi stomacul tau posibilitatea de a digera incet tot ceea ce ingerezi.
Din acest punct de vedere, iaurtul grecesc este cel mai indicat aliment. Are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca iti va suprima pofta de mancare, este sarac in carbohidrati (o ceasca are doar 9 grame) si contine cantitati mari de proteine.
Acesti nutrienti vor hrani muschii si vor da un impuls metabolismului pentru a arde mai repede depozitele adipoase.