Phil Heath, actualul Mr. Olympia, si-a inceput cariera sportiva ca baschetbalist

Inainte de a face cariera la cel mai inalt nivel in culturism, Phil Heath, actualul detinator al titlului de Mr. Olympia, a fost baschetbalist.

El a jucat baschet in echipa Universitatii din Denver, intre 1998 si 2002.

“Aceasta experienta m-a oferit multe lectii esentiale, cum ar fi munca grea, auto-disciplina, respectul pentru altii si responsabilitatea. Sa fii un bun jucator de baschet a fost visul fiecarui copil ce a crescut în cartierul meu si s-a intamplat sa iubesc acest sport. Am fost recompensat pentru munca mea printr-o bursa ce a acoperit toate cheltuielile scolare”, a povestit Phil Heath.

Dupa ce a finalizat cariera de baschetbalist, actualul Mr.Olympia a trecut la culturism. ” Am vazut imediat corelatii legate de munca grea si disciplina intre aceste doua sporturi si am devenit extrem de interesat de culturism. Obiceiurile mele alimentare au luat o intorsatura dramatica, intrucat am trecut de la trei mese pe zi la 6- 7 reprize alimentare”, a spus actualul detinator al titlului Mr. Olympia.

In 2003, dupa un an de antrenamente, Phil Heath a castigat primul sau concurs in Colorado. Trei ani mai tarziu, acesta a trecut la profesionism si a castigat editia din 2006 a IFBB “Colorado Pro Show”.

La zece ani de la primul antrenament de culturism, Phil Heath cantareste 108 kg in competitii, si este cel mai bun sportiv din domeniu de pe planeta.

“Sper sa fiu unul din cei mai buni culturisti din toate timpurile. Voi continua sa muncesc pentru asta, pentru a fi cel mai competitiv in fiecare concurs la care voi participa si, de asemenea, sa raman o persoana modesta si agreabila”, a spus culturistul.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Phil Heath, actualul Mr. Olympia, si-a inceput cariera sportiva ca baschetbalist”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole